Hírek

Romaügyi kormánybiztosként az első 100 nap során a hivatal gyenge pontjainak beazonosítására törekedtem. Ezeket azután az egyes osztályok tevékenységének auditjával és a személyi állományban történt változtatásokkal, valamint a regionális irodák megerősítésével igyekeztem kiiktatni. Éppen az utóbbiban látom a legnagyobb teret az előrelépésre, mivel az említett irodák biztosítják a régiókkal való közvetlen kommunikációt, és így kulcsfontosságúak munkánk számára.

2016. 07. 25.

Az Ipoly folyó képezi Szlovákia és Magyarország természeti határát Dél-Szlovákia jelentős részén. Még 2012-ben aláírta az akkori szlovák és magyar kormány azt a megállapodást, mely a közös államhatáron átvezető közutak forgalmi jellegét határozza meg. Ez a kormányközi szerződés is hozzájárul a közlekedés fejlesztéséhez, új munkahelyek kialakításához és a gazdaság fellendítéséhez a déli régiókban.

2016. 07. 25.

A kormány nemzetiségekért felelős kormánybiztosát április 13-án nevezte ki a kabinet. Bukovszky László korábban osztályvezetőként működött a kisebbségekért felelős kormányalelnök, Rudolf Chmel és A. Nagy László kormánybiztos idején, így jól ismeri a hivatal feladatait és mozgásterét.

2016. 07. 23.