Hírek

Több aszisztens az iskolákban, a hátrányos helyzetű gyerekek óvodai támogatása, a diagnosztikai intézmények állapotának normalizálása, vagy a nemzetiségi iskolába járó gyerekek utazási támogatása. Kedden a parlament elfogadta az iskolák és oktatási intézmények finanszírozásáról szóló törvény módosítását, amely jelentősen támogatja a rossz szociális helyzetben élő diákokat.

2017. 06. 20.

Összefogni a Dunáért, kitakarítani a partjait illetve a közelében fekvő falvak és városok környékét. Ezzel a felhívással szólította meg Sólymos László környezetvédelmi miniszter a Duna-menti önkormányzatok képviselőit, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez, melynek célja egy tisztább és zöldebb Szlovákia. Már 36 önkormányzat jelezte részvételi szándékát.

Mire költik a megemelt honvédelmi költségvetést? Segíthetnek-e Trump lépései Európa önállósulásában? Ezekről és ehhez hasonló témákról készült interjú Ondrejcsák Róberttel, a honvédelmi tárca államtitkárával.

A parlament ma tárgyalta gyorsított eljárásban a közoktatási intézmények finanszírozásáról szóló törvényt. A Híd parlamenti képviselője, Vörös Péter a törvény vitájában elmondta, számos egyeztetést folytattak a miniszterrel és a bizottsági tagokkal.

Csölle, Dénesd, Dunahidas és Erzsébetmajor lakóira nem jelent veszélyt a vereknyei veszélyeshulladék-lerakóból szivárgó szennyezett talajvíz. Ezt Sólymos László környezetvédelmi miniszter jelentette ki a mai sajtótájékoztatón.

Meggyőződésem, hogy a környezetvédelem terén nyújtott minden teljesítmény tiszteletet érdemel és évente egyszer nyilvános elismerést is. Ahogy azt már Szlovákiában megszokhattuk, a díjazottak névsora nem felelhet meg mindenkinek. Akadnak emberek, akik azonnal támadást indítanak az elismertek ellen. Így tesz az egyik álaktivista is a blogbejegyzésében. Csak azért, mert nem ők találták ki, vagy nincsenek a díjazottak között sem ők, sem a barátaik. Nem tartozom azok közé, akik mindent, amit az elődjük csinált, rossznak tartanak és eltörölnek. Csak annak vetek véget, amit kevésbé szerencsésnek vagy sikeresnek tartok.

Ondrejcsák Róbert, a védelmi minisztérium államtitkárának nyilatkozata

Amennyiben most kerülne sor a parlamenti választásokra, a Híd 6,9 százalékot kapna. Ez derül ki a Focus kövélemény-kutató legújabb felméréséből.

Csicsai Gábor, a Híd parlamenti képviselője/Gabriel Csicsai, poslanec NR SR za Most-Híd

A Szlovák Köztársaság Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztériumának államtitkára, Dr.Csicsai Gábor kezdeményezésére Szlovákia és Magyarország között létrejött a magyar szürke szarvasmarha tenyésztést és nemesítést tárgyaló egyezmény. A megállapodást mindkét ország tenyésztő egyesületei elfogadták, megalapozva ezzel a fajta Szlovákiában történő tenyésztésének legitimitását es további fejlesztését.

Oldalak