Legfrissebb hírek

Természeti örökségünkre Szlovákia lakosságának 75 százaléka büszke, derül ki a környezetvédelmi minisztérium legújabb felméréséből. Ez az emberek büszkeségének legerősebb tényezője. Az ország területének felét borító erdők jelentősége az egészséges és minőségi élet szempontjából pótolhatatlan és megfizethetetlen.

Veszélybe került az R2-es gyorsforgalmi út Krivány–Lónyabánya közti szakaszának megépítése; a pénzügyminisztérium elemző osztálya szerint ugyanis a gyorsforgalmi fölösleges, a régiónak elég a meglevő út kiszélesítése.

Az utóbbi hónapokban egyre hevesebb vita bontakozott ki a vereknyei veszélyeshulladék-lerakó és annak az emberek életére gyakorolt hatásáról. Azok életére, akik a közvetlen közelében vagy a szennyezett talajvíz hatósugarában élnek. Maga a vita egyrészt örömmel tölt el, másrészt meggyőződésem, hogy meg kell húzni a határt. Értem, hogy a kérdés különösen vonzóvá vált a megyefőnök- és megyei képviselőjelöltek számára. Az sem lep meg, hogy a környezetvédelmi tárca vált fő célpontjukká.

Saját megyeelnökjelöltet állít a Híd Kassa megyében, a posztért Pataky Károly, Királyhelmec jelenlegi polgármestere indul.

Sólymos László környezetvédelmi miniszter ma a Dionýz Štúr Állami Földtani Intézet munkatársaival együtt ellenőrizte a vereknyei hulladéklerakó körzetében lévő talajvízfigyelő-kutak működését. Ezzel kapcsolatban elmondta, további ellenőrzéseket végeznek majd a térségben.

Csicsai Gábor, a Híd parlamenti képviselője/Gabriel Csicsai, poslanec NR SR za Most-Híd

A kutyát élőlényként és nem tárgyként kezelendő törvénymódosítás a nyár végén, ősz elején kerül tárcaközi egyeztetésre. Ezzel egy csomagban a hatósági állatorvosok megnövelt jogköréről, az állattartás egyéb szabályozásairól, a takarmányok előállításának és forgalmazásának biztonságossá tételéről, illetve a cirkuszban szereplő állatok életkörülményeinek javításáról fog tárgyalni a törvényhozás.

posily z Gemera

A Híd párt már hosszú ideje foglalkozik regionális politikával. Ravasz Ábel alelnök évek óta foglalkozik Gömör lakosaival, ahol a helyi roma közösség integrálásában való együttműködés következtében szoros kapcsolatot alakított ki a helyi önkormányzatok képviselőivel.

Interjú Sólymos László környezetvédelmi miniszterrel a környezetszennyező hulladéklerakókról, a vízvezeték-hálózat, csatornázás és szennyvíztisztítás kiépítéséről és a klímaváltozásról.

Az eredetileg becsültnél mintegy 15 ezerrel több „régi nyugdíjasnak” emelkedhet a járadéka jövőre

SZENC| Első alkalommal tartott nyitott hétvégét a IUVEN ifjúsági Szervezet a Konrad Adenauer Alapítvány közreműködésében. A háromnapos esemény során az érdeklődők előadásokon, beszélgetéseken vehettek részt, valamint bekapcsolódhattak a környezetvédelmi minisztérium által szervezett a Duna-napi nagytakarításba.

Oldalak