Regionális hírek

2017. 11. 21.

A HÍD Polgári Párt Bogyai Klubja, Patócs László elnökkel az élen, november 18-án idén is, ezúttal a lakszakállasi alapiskola tornatermében megrendezte az Antal Béla Emlék-kupáért folytatott teremfoci tornát

Voľby/Választások

Takács Ildikó a Híd polgármester-jelöltje nyerte az időközi polgármester-választást a dunaszerdahelyi járásbeli községben. A dunaszerdahelyi munkahivatal referense szoros versenyben, hetvennégy szavazattal előzte meg Nyilfa Pétert, aki az MKP színeiben indult.

Iskola

Az alulírott személyek, mint szervezeteink képviselői, a deméndi alapiskolában történt és a sajtóban is megvitatott eset alapos kivizsgálása után a következő közös nyilatkozatot tesszük:

Saját megyeelnökjelöltet állít a Híd Kassa megyében, a posztért Pataky Károly, Királyhelmec jelenlegi polgármestere indul.

A Szlovák Köztársaság Környezetvédelmi Minisztériuma által meghirdetett „Egy nap a Dunáért” felhívás jegyében Nagykeszin főleg a HÍD Polgári Párt helyi Klubja tagjainak jóvoltából és a helyi önkormányzat támogatásával június 24-én több mint félszáz személy vonult ki, hogy a Duna mentét, valamint a község külterületét megtisztítsák a szeméttől, nagyobb méretű hulladéktól.

Idei második közgyűlését tartotta Páskaházán a PURT, amely az elmúlt évek során a gömöri és nógrádi romák (és nem romák) legnagyobb közösségi ernyőszervezetévé vált.

A kormány kihelyezett ülésével kapcsolatban Ipolyhidvégen Lakossági fórumra került sor, amelyen Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter és Csicsai Gábor államtikár is részt vettek.

A sajtóban korábban megjelent információkkal ellentétben, melyek szerint még idén bezár, a vajáni hőerőmű 2017-ben is működni fog. A változás Jakab Elemér hidas parlamenti képviselő és Bugár Béla, a Híd elnökének is köszönhető, akik az elmúlt évben intenzíven dolgoztak azon, hogy ne szűnjenek meg a régióban a munkahelyek.

Oldalak