Stanovisko strany Most-Híd k protestu radikálov v Bratislave

Most-Híd hovorí NIE každému druhu extrémizmu.

Preto dnes s úžasom sledujeme, ako málo sa líšia heslá radikálov okolo Kotlebu od stanovísk väčšiny slovenských politikov k tejto téme. Bojovať proti extrémizmu sa nedá tak, že sa vydáme tou istou cestou. Chceme veriť, že to je len vďaka blížiacim sa voľbám. Ak by to znamenalo, že sa slovenská politická scéna - aj tá štandardná aj ta nová - čoraz viac radikalizuje, bola by to zlá správa pre túto krajinu a jej vývoj. Je nám ľúto, že politici strácajú mieru a v snahe zaujať pozornosť nevážia vlastné slová. V snahe o titulky si neuvedomujú svoju zodpovednosť a bezbreho hovoria populistické veci, namiesto tých správnych. Je jednoduché prichádzať s ľúbivými návrhmi, ktoré však problém nijako neriešia.

Strana Most-Híd, tak ako to uviedla aj vo svojom oficiálnom stanovisku sa popri pochopiteľnej ľudskej dimenzii pri otázke imigrantov pozerá aj ako na akt solidarity s niektorými členskými krajinami EÚ. Zároveň podľa nášho názoru treba urýchlene hľadať na úrovni EÚ riešenie, ktoré zabráni prílevu ďalších tisícok imigrantov cez Stredozemné more. Treba pomôcť riešiť príčinu vzniku ich problémov v ich domovských krajinách. Tomu procesu však nepomôžu ani populistické vyjadrenia mnohých, či už vládnych alebo opozičných politikov, ani radikáli v uliciach.